Kuolemaan johtaneet työpaikkatapaturmat 2021

Tapaturmavakuutuskeskus kerää tälle sivulle tiedot sen tietoon tulleista vuonna 2021 sattuneista työpaikkatapaturmakuolemista. Sivulla ei ole mukana talkoo- tai vapaaehtoistöissä sattuneita kuolemantapauksia.

12. Sattumispäivä 23.11.2021

Työntekijä oli suorittamassa ullakkotilan lattian betonivalutyöhön liittyvää hiertotyötä. Polttomoottorikäyttöisten koneiden käyttö vapautti tilaan pakokaasua, seurauksena työntekijän menehtyminen.

Työympäristö: 21 Rakennustyömaa

11. Sattumispäivä 15.10.2021

Betoniauto rikkoutui moottoritien rampissa. Autoa korjaamaan tullut yrittäjä jäi huoltotoimenpiteen yhteydessä puristuksiin auton alle. Henkilö kuoli saamiinsa vammoihin.

Työympäristö: 61 Liikenneväylä, moottoritien ramppi

10. Sattumispäivä 26.8.2021

Liikuntasalin rakennustyömaalla noin 8000 kg painava betonielementti putosi hitsaajan päälle. Hitsaaaja oli ennen elementin putoamista juuri hitsannut sen toisen pään kiinni henkilönostimesta ja oli juuri siirtymässä hitsaamaan elementin toista päätä, kun elementti yllättäen putosi henkilönostimen korin päälle. Hitsaaja kuoli saaminsa vammoihin välittömästi.

Työympäristö: 21 Koulun liikuntasalin rakennustyömaa

9. Sattumispäivä 3.8.2021

Koneenhoitaja oli korjaamassa vikaantunutta laitteistoa tehtaalla. Hän asetti säiliötä vasten nojatikkaat ja nousi toiselle askelmalle. Työntekijä putosi tikkailta ja kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Työympäristö: 11 Tuotantolaitos, tehdas, työpaja

8. Sattumispäivä 2.8.2021

Maatilalla laakaiilojen rakennustyömaalla 3500 kg painava betonielementti kaatui työntekijän päälle. Elementtien tuennassa oli käytetty lujuusluokittelematonta puumateriaalia. Puutukia ei ollut kiinnitetty ja ne nojasivat elementtiin ns. vapaasti. Elementti oli irroitettu kuormausnosturin nostoraksista ennen sen kiinnittämistä. Työntekijä työskenteli tilanteessa yksin. Työntekijä kuoli elementin alle puristumisesta saamiinsa vammoihin.

Työympäristö: 21 Laakasiilon rakennustyömaa

7. Sattumispäivä 6.7.2021

Kuorma-auton kuljettaja oli huoltamassa yksin kuorma-autoa korjaamolla. Auton etupää oli pudonnut ja työntekijä oli jäänyt etupuskurin alle puristuksiin. Työntekijä kuoli puristumisesta saamiinsa vammoihin.

Työympäristö: 12 Huoltoalue, korjaamo

6. Sattumispäivä 1.7.2021

Kerrostalon rakennustyömaalla oltiin nostamassa putkinippua nosturilla. Putkinippu pääsi irti nostoketjuista noin 35 metrin korkeudella ja putosi alas. Putkinippu osui kahteen työntekijään, joista toinen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti.

Työympäristö: 21 Kerrostalon rakennustyömaa

5. Sattumispäivä 11.5.2021

Pientaloelementtejä oltiin purkamassa kuorma-auton lavalta. Kuorman purun yhteydessä yksi elementti oli osunut työntekijään, joka putosi kuorma-auton lavalta maahan. Työntekijä kuoli putoamisessa saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Työympäristö: 13 Varastointiin, kuormaamiseen ja kuorman purkamiseen tarkoitettu alue

4. Sattumispäivä 27.4.2021

Muuntamon maisemointitöiden yhteydessä sähkönjakeluverkon alihankkijan työntekijä oli mennyt muuntamoon ja saanut sähköiskun. Työntekijä kuoli sähköiskun seurauksena.

Työympäristö: 29 Muut työmaa -ryhmään kuuluvat työympäristöt

3. Sattumispäivä 26.2.2021

Turvetta ja haketta kuljettanut yhdistelmäajoneuvo suistui ojaan ja törmäsi puihin. Henkilö kuoli onnettomuudessa.

Työympäristö: 61 Liikenneväylä

2. Sattumispäivä 28.1.2021

Yrittäjä teki tapaturman sattuessa asennustyötä tehtaan sisäisessä rakennuskohteessa. Hän oli noussut kolmen metrin korkeudelle nojatikkailla ja oli nousemassa rakennettavan tilan katolle toisilla nojatikkailla, kun tikkaat luistivat pois alta. Yrittäjä putosi ensin tasolle ja siitä edelleen betonilattialle. Hänet toimitettiin hoitoon ensiavun jälkeen, missä kuoli putoamisessa saamiinsa vammoihin myöhemmin.

Työympäristö: 11 Tehdas

1. Sattumispäivä 26.1.2021

Sahatavaran paketointihissin alla rulla radalla oli edellisestä paketista pudonnut lauta. Operaattori meni poistamaan sitä lukitsematta turvakytkintä ja käyttäen epävirallista reittiä. Operaattorin ollessa hissin alla lautapaketti valmistui ja hissi laski lautapaketin operaattorin päälle, jolloin hän puristui kuoliaaksi.

Työympäristö: 11 Tehdas